VIRKBESKRIVNINGAR

Ordinarie pris: 39,95 kr
Pris prenumeranter: 0,00 kr
Tax amount:
Pris / kg:
Ordinarie pris: 39,95 kr
Pris prenumeranter: 0,00 kr
Tax amount:
Pris / kg:
Ordinarie pris: 39,95 kr
Pris prenumeranter: 0,00 kr
Tax amount:
Pris / kg:
Ordinarie pris: 39,95 kr
Pris prenumeranter: 0,00 kr
Tax amount:
Pris / kg:

Virkbeskrivningar

Under de senaste åren har virkning blivit ett populärt hantverk för att skapa finurliga saker till garderoben och hemmet. I takt med det ökade fokuset på miljö och därmed flera återvinningsbara lösningar, har virkning bidragit med spännande idéer, som exempelvis virkade disktrasor. Virkade disktrasor finns idag i många skandinaviska hem som en estetiskt tilltalande och återvinningsbar version av den klassiska gula disktrasan, som alla känner till.

Virkning under lång tid har blivit förknippat med sköna stunder i sommarhuset, och ett erkänt hantverk i vissa städer och moderna hem. Virkning har en egenskap att skapa lugn i vardagen och ge möjlighet till att ha en avslappad stund utan bekymmer och tankar som snurrar. Med virkning kan du nämligen koppla av helt och bara koncentrera dig på det spännande virkprojektet som du är igång med. När du är färdig, har du en helt unik kreation och en härlig känsla av att ha gjort något ganska speciellt, som du antingen själv kan behålla eller ge i gåva till någon du tycker om.

Har du länge tänkt att prova att lära dig att virka eller har du kanske redan bra erfarenhet av hantverket och är på jakt efter spännande utmaningar? Oavsett vad, om virkning är en helt ny hobby för dig eller om du i förväg är mycket duktig på att virka, så kan du hos Allt om Handarbete hitta ett hav av fina virkbeskrivningar  i olika svårighetsgrader.  

Virkbeskrivningar från Allt om Handarbete

Hos Allt om Handarbete hittar du en bred variation av virkbeskrivningar till hela familjen och till alla möjliga saker. Hos oss kan du gå på upptäcksfärd i en massa kreativa idéer till ditt hem och familj men också fina idéer till egengjorda presenter som alla blir glada åt.  

Som prenumerant får du dessutom gratis tillgång till alla virkbeskrivningar.  

Till hemmet

Om du är på jakt efter spännande förnyelser till hemmet, som kan ge ditt hem en frisk vindpust och mer charm, kan du med fördel gå på upptäcksfärd i vårt stora sortiment av  virkbeskrivningar till hemmet. Om du väljer ett mindre eller större virkprojekt, så kommer det utan tvekan vara något du bara kan kasta dig in i.  

Är det första gången du skall prova en virkbeskrivning, kan du försöka dig på några fina grytlappar eller bordstabletter. Bägge exemplen är nämligen alltid användbara i ett hem och tar dessutom inte alltför lång tid att göra. Har du tid och lust att göra några av våra större projekt, kan du försöka dig på att göra fina korgar eller kanske en sittpuff.  Dessa virkbeskrivningar kommer att vara lite mer omfattande men utan tvivel väl värt besväret.     

Till kvinnor

Oavsett vilken säsong vi befinner oss i, kan du alltid hitta en virkbeskrivning till klädesgarderoben som vill ge ett mer personligt uttryck. Önskar du att virka något i takt med att det blir kallare, kan du kasta dig över en halsduk eller en cardigan. Dessa virkade kreationer kommer hålla dig varm hela hösten och vintern och dessutom ge massa mys i vardagen.  

Virkprojekt till kvinnor är inte bara till de kalla månaderna på året. Är det sommar eller om du ska på semester till sydliga länder och värme, kan du ta en titt på våra virkade väskor och toppar. De fina väskorna kan du använda till att ha med på stranden eller använda till en tur ned på den lokala marknaden.  Bland våra virkade toppar hittar du en massa luftiga och sköna varianter som är perfekt en varm dag.  

Till barn

Börjar du att titta närmare på våra olika virkbeskrivningar, kommer du inte kunna undgå att se alla de äventyrliga idéerna till barn och baby. Gå på upptäcksfärd bland virkbeskrivningar till leksaker, så kommer du hitta fina idéer till både små pojkar och flickor. Det smarta är att du själv kan anpassa färgkombinationen, så leksaken blir helt perfekt till den lille. Prova också med något mer funktionellt som ett helt unikt pennskrin till de första åren som skolelev.  

Till en liten baby, kan du kasta dig på en av våra virkbeskrivningar på haklappar. Dessa finns i olika modeller och fina mönster som inte går att motstå. Vill du fördjupa dig i små detaljer och många färger, och kanske lite svårare teknik, ska du utan tvekan ta en närmare titt på våra beskrivningar till en virkad  mobil med små får – helt förtrollande.

Julen står snart för dörren – virkade julgåvor och julpynt

Den magiska jultiden börjar snart närma sig och av den anledning har vi på Allt om Handarbete samlat alla de bästa virkbeskrivningarna i julens anda.  Våra virkbeskrivningar till jul , bjuder på festliga dekorationer, som exempelvis virkade julgransmattor och fint pynt till julgranen.  

Julen är en speciell tid för hela familjen och därför menar vi att julutsmyckningarna ska vara minst lika speciella. Hemgjorda juldekorationer har en förmåga att skapa en hel del högtidsmys och får hela familjen i julstämning.  

Så här kommer du i gång med att virka

För att komma igång med att virka ska du använda en virknål, som är det redskap du använder för att virka med. Virknålen finns i flera olika storlekar och material. Den mest vanliga är att kroken är placerad överst på virknålen, är gjord i stål men kan också vara gjord i plast eller en blandning mellan dessa material.  

Sedan ska du använda virkgarn och här är det helt upp till dig, hur mycket pengar du väljer att lägga på detta. I dag finns det ett stort  sortiment av garntyper i alla prisklasser, så du alltid kan hitta nästan precis det garn som du önskar. Överhuvudtaget råder vi att du väljer ett garn av god kvalitet, så du kan få glädje av allt du virkar i många år framöver. Genom att köpa garn av hög kvalitet, får du naturligt ett mer hållbart material som lätt kan tvättas och behåller sin form.   

Virkmaskor

Virkning för nybörjare kan vara lite komplicerat i början då man ska kunna avläsa en virkbeskrivning. Detta är dock inte så svårt som det ser ut och därför ska man inte låta sig skrämmas när man ser en virkbeskrivning för första gången. Lär dig att virka här och nu, när vi berättar om de mest vanliga virkmaskorna. I en virkbeskrivning beskrivs det nämligen vilken typ av maskor du ska virka och hur många och det finns totalt fyra typer som du ska känna till.  

Luftmaskor

Används oftast till att virka den första raden eller varvet som det heter.

Smygmaskor

Används oftast till att avsluta virkprojekt och flytta sig.

Fasta maskor

En vanlig grundmaska, som du använder hela tiden i olika kombinationer.

Stolpmaskor

Dessa finns det flera typer av. Det som gäller alla stolpar är att du virkar långa, höga maskor.  

Vad är skillnaden på att virka och sticka ?

Den mest grundläggande skillnaden är de olika redskap som du använder i virkning respektive stickning. När man virkar använder man en enkel virknål och därför bara en hand. Vid stickning använder man istället två stickor. Fast bägge hantverken har mycket gemensamt så finns det dock likväl olikheter, då de två teknikerna ger olika typer av resultat och uttryck.

Till sist handlar det om preferens och den ena tekniken är inte bättre än den andra. Somliga menar att det är lättare att virka medans andra tycker att stickning är lättare och därför rekommenderar vi att du provar bägge teknikerna och ser själv vilket av dem du föredrar eller varför inte kombinera dem båda.