67 kreativa julidéer!


Återigen hälsar vi dig välkommen till vår magiska jul. Ett helt universum fyllt med mängder av kreativa idéer, mysiga stickprojekt och eleganta festkläder – alltsammans något du själv kan kreera och som ger julen en helt särskild stämning. Njut av mångfalden av inspiration, hitta en lugn vrå och fördjupa dig därefter i den kreativa processen…

JULMAGASIN – I BUTIK NU!

Smygtitta på våra julmagasiner nedanför.

Billede m. 3 SYSTRIKJUL2019 1

TRÖJA MED TRANSPARENT EFFEKT. Extravagant design i naturvitt som både kan stylas till fest och vardag. Modellen har feminin ribbkrage med volangkant upptill samt ett transparent, V-format framok accentuerat med ett V i beige. Även ärmarna avslutas med ribb och smal volang. Resten av tröjan stickas med dubbelt garn i två lyxiga kvaliteter, silkemohair och merino/silke.

GLADA KLÄTTERTOMTAR. Mycket om julen handlar om hjärtan. Men också om tomtar. Just dessa skälmska klättertomtar är omöjliga att motstå med sina gapskrattande munnar och rejält nerdragna luvor. Ståltråden i de långa, smala armarna och benen gör att de kan placeras i roliga positioner var som helst.

KLÄNNING. Julafton, jullunch eller vilken som helst annan anledning till fest nästan kallar på denna vackra chiffongsak. Den enkla klänningen är elegant med florstunna, vida ärmar skurna med svängd nederkant och störst längd baktill – vackert snitt för det flotta uttrycket.

 

Billede m. 3 SYSTRIKJUL2019 2

TOMTELUVA MED LUSMÖNSTER. Söt och varm luva till de minsta tomtarna! Här stickad i grått med lus i off white för ett mer naturligt uttryck. En färgställning som matchar de flesta ytterplagg och gör luvan användbar hela vintern. Merinogarnet finns i en mängd andra färger och modellen är lättstickad.

STICKADE VINTAGE JULKULOR. Ett-tu-tre så är julen här med all sin magi. Börja i god tid med julförberedelserna så att du får det som du vill ha det – utan stress. Dessa sagolikt vackra julkulor är idealiska projekt att starta ut med. Stickade i vintagelook med tre flotta mönster av skimrande guldlurex – retrojul med lyxiga undertoner.

HIGH LOW-KLÄNNING. I denna klänning blir du nattens drottning. En exklusiv och magisk design med mycket tjusigt snitt. Den figursydda överdelen har hög krage och nätta raglanärmar i spets. Kjoldelens raffiga high low-skärning är markant kortare framtill än baktill och har massor med svischig vidd – wow!

 

Billede m. 3 SYSTRIKJUL2019 3 NY

JULSTRUMPA. Den estetiska julstilen består av många element från naturen. Julstrumpan här av tjusig, mörkgrön sammet har fått ännu mer exklusivt uttryck med bred skaftkant av mjukaste kaninpäls. En lyxig variant av de traditionella strumporna.

JULGRANAR. Vackert, handgjort julpynt – vem kunde inte tänka sig det? Dessa fluffiga julgranar är översållade med bubblor som om nyfallen snö lagt sig på alla kulorna. De stickas av dubbelt, naturvitt garn, bl.a. en tråd lyxig silkemohair, och stoppas med fyllnadsvadd. Till sist monteras granarna på en fast platta.

RAGLANTRÖJA. Ett tätt lusmönster i vitt på grå baggrund kombinerat med rödvitrandiga ribbkanter – kan det nästan bli mer juligt? Den läckra tröjan av lättskött superwash ull är helt rundstickad, har raglanärm och enfärgad, hög ribbkrage.

 

Billede m. 3 SYSTRIKJUL2019 4 NY

SWEATSHIRT MED MUS OCH BYXOR. Detta kan snabbt bli december månads favoritset. En klassisk, mjuk och skön sweattröja med rar liten mus som magficka, och en lika populär byxa i rymlig och ledig mysmodell. Här i flott, buteljgrön sammet så att de praktiska byxorna även blir finaste festplagget.

HJÄRTAN. Vi älskar kärnläder – det är både ett snyggt, tufft och äkta naturmaterial. Lättbearbetat dessutom. Som dessa hjärtan av enbart raka remsor samlade upptill och nertill med vaxad tråd. Enkel och dekorativ design att variera helt efter tycke och smak.

TRÖJA MED BLADBÅRDER. Bårder av olikfärgade blad i harmonisk mix breder ut sig på hela denna söta tröja. Dekorativa volangkanter pyntar runt halsringningen och ärmsluten så vill du överraska ett barn som tycker om fina detaljer kommer denna modell säkerligen att uppskattas. Blandningsgarnet merinoull och ekologisk bomull passar perfekt till mjuka och sköna vinterplagg.

 

Billede m. 3 SYSTRIKJUL2019 5 NY

TRUMMA OCH TRUMPET. Det finns väl inget härligare än en god, gammaldags, traditionell jul. Med alla de klassiska och välkända julfigurerna som strax sprider rätta stämningen. Här får du stickade trummor med harlekinrutor och dekorativa guldkanter, och änglatrumpeter i skimrande guld att pynta upp med.

PONCHO AV RUTOR. Mycket i julen handlar om värme och mysiga stunder. Denna underbara poncho uppfyller bådadera. Modellen stickas av diagonala rutor där du ökar och minskar och kombinerar olika strukturer till ett raffinerat uttryck. En flott design med rundstickat ok och höga sidslitsar.

JULSTRUTAR. Julstrutar gömmer på läckerbitar och pyntar samtidigt var du än hänger dem. Dessa är inget undantag. En tjusig variant av linnetyg med guldtryck både utvändigt och invändigt avslutad med dekorativ pälskant.


Från alla oss till alla er /God Jul!